Beylerbeyi İnciraltı Meyhanesi

Basından - Milliyet

Serdar Turgut

Huzur ve lezzet bir arada

İnciraltı Meyhanesi bahçesini hizmete açtı. İnsanı İstanbul’un hengamesinden kurtaran bu huzurlu bahçede kahvaltı servisi hafta sonu 09.00’da başlıyor. İnciraltı kahvaltısı da meyhanenin konseptini oluşturan çok kültürlü mutfağın bir devamı. Zeytin ve peynirler mönünün demirbaşları. Kahvaltı 12 çeşit bir setle açılıyor. Bu sette turunç reçelinden zahtere, zeytin salatasından bal-kaymağa kadar iyi bir kahvaltının olmazsa olmazları var. Elbette domates-salatalık söğüş, kömürde közlenmiş biber, nane ve maydanoz gibi yeşillikleri unutmamak lazım. Derken İnciraltı mutfağından çıkan, çeşit çeşit ekmeğin, böreklerin servisi başlıyor. Sakın acele etmeyin, çünkü durmak yok, ızgara hellim, sucukla lezzet şöleni devam ediyor. İnciraltı kahvaltısı sürprizlerle dolu: Katmer, biberli, haşhaşlı, patatesli ekmekler, çeşit çeşit peynir ve reçeller... Öğlen saatlerinin dönmesiyle beraber kahvaltı faslı sona eriyor ve meyhane düzenine geçiliyor. Begonyaların içinde; erik, ıhlamur ağaçlarının yanı sıra 60 yıllık bir incir ağacının altında, Türk sanat müziği ve eski pop şarkılarını dinlerken İstanbul mutfağının en güzel mezelerinin ve yemeklerinin; muhammaranın, papaz yahnisinin, dalak dolmanın, humusun tadını çıkaracaksınız.

Bektaşi duası

"Artsın eksilmesin,

Taşsın dökülmesin,

Allah kimseyi,

Meyhanesiz memlekete

Düşürmesin."